Koranlov og ytringsfrihed

Tidspunkt

Onsdag den 9. oktober 2024 kl. 19:15

Nina Palesa Bonde

Dommerfuldmægtig

VAR KORANLOVEN NØDVENDIG?

Og har den skadet ytringsfriheden?

 

Intet over og intet ved siden af ytringsfriheden. Det var mantraet, da Danmark gennemlevede Muhammedkrisen i 2005 og 2006.

Anderledes lød det i 2023, da et flertal i Folketinget gennemførte koranloven som en reaktion på Danske Patrioter og andres afbrænding af koraner foran udenlandske ambassader, og måske fordi flere muslimske lande lagde pres på Danmark. 

Loven har udløst kritik for at indskrænke ytringsfriheden. Ytringsfriheden kan være en besværlig størrelse, men den er nødvendig. Og kunne man ikke have løst problemet på en mindre drastisk måde?

Andre mener, fordelene ved loven er større end ulemperne: Den forhindrer de provokerende koranafbrændinger, men forringer i praksis ikke ytringsfriheden – den er i dag ligeså god som under Muhammedkrisen.

En af dem, der med både skarpe og velunderbyggede argumenter har engageret sig i den offentlige debat om ytringsfrihedens tilstand efter vedtagelsen af koranloven, er Nina Palesa Bonde. Hun er dommerfuldmægtig, medstifter af ytringsfrihedsgruppen Gruppen Paty og formand for dommerfuldmægtigforeningen. 

Nina Bonde vil ridse synspunkter for og imod koranloven op for os, hun vil lægge op til debat, og hun vil folkeoplyse om både juraen bag koranloven, det parlamentariske forløb og de falske oplysninger, som fulgte med i debatten.

Sted

Odense Friskole

Hjallesevej 2, 5000 Odense C

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.