I skyggen af Rusland - kampen om Centraleuropa

Tidspunkt

19. Marts 2025 kl. 19:00

Vibe Termansen (Foto: Simon Klein Knudsen)

Østeuropahistoriker

Da Ruslands præsident Putin den 24. februar 2022 fra sit skrivebord holdt tale til det russiske folk, før han invaderede brodernationen Ukraine, var det ikke kun de gammeldags telefoner ved siden af ham, der var anakronistiske. Det var alt, hvad han sagde, også. Ud af det hele lyste en klippefast overbevisning om, at Rusland er et imperium, der har ret til at forsvare sin såkaldte interessesfære, uanset at den er sammenfaldende med det, ukrainerne kalder deres stat.

I sin bog I skyggen af Rusland følger Vibe Termansen historien – særligt om dem, det gang på gang er gået ud over, fordi de tilfældigvis bor i imperiernes skygge – fra Molotov-Ribbentrop-pagten i august 1939 til Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022.

Vibe Termansen (født 1977) er Østeuropahistoriker fra Københavns Universitet. Hun har fulgt regionen i mere end 20 år, og hun har undervejs været journalist på Weekendavisen, EU-analytiker og arbejdet på Den Danske Ambassade i Warszawa. Vibe Termansen er forfatter til bl.a. Kampen om Centraleuropa, Gads Forlag 2019

Sted

Sankt Knuds Gymnasium – Læssøegade 154, 5230 Odense M

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.