Læger uden Grænser

Tidspunkt

Onsdag den 2. april 2025 kl. 19:00

Læger uden Grænser

En af de læger, sygeplejersker eller jordemødre, der ikke er udsendt

Læger uden Grænser er en privat, international organisation og verdens største medicinske, humanitære nødhjælpsorganisation.

Organisationen blev grundlagt i Frankrig i 1971 og er også kendt under sit franske navn Médecins Sans Frontières (MSF). MSF blev etableret i Danmark i 1993.

Dens primære formål er at yde medicinsk nødhjælp til de mennesker, som er mest udsatte i forbindelse med krige, konflikter, naturkatastrofer, epidemier, sult og fattigdom. Hvert år sender MSF flere end 7.000 læger, sygeplejersker, jordemødre, logistikere og andet relevant personale i felten for at hjælpe mennesker i nød. Fra Danmark har vi årligt omkring 80 udsendelser. Udover at yde nødhjælp har de udsendte en forpligtelse til at fortælle om den nød, de ser i deres arbejde i felten.

Alle de udsendte arbejder sammen med lokale Læger uden Grænser-kolleger om at redde liv der, hvor behovet er størst, og mener, at alle har ret til lægehjælp – uanset etnisk baggrund, køn, religion og politisk overbevisning. Samtidig kæmper de for at give bedre adgang til livsvigtig medicin.

Vi får besøg af en af de sygeplejersker, jordemødre eller læger, der denne aften ikke er sendt ud i verden, og hører om Læger uden Grænsers arbejde.

Sted

Sankt Knuds Gymnasium – Læssøegade 154, 5230 Odense M

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.