H.C. Andersens Jyllandsrejse og hvad deraf fulgte

Tidspunkt

Mandag den 17. februar 2025 kl. 19:15

Anne Valbjørn Odgaard

Skribent, foredragsholder og litteraturhistoriker

Et foredrag om H.C. Andersens store Jyllandsrejse i 1859.
At rejse er at leve – det ved vi godt var et mantra for H.C. Andersen. Hans første egentlige rejse var en lille Jyllandsrejse i 1830, mens den helt store Jyllandsrejse fandt sted i 1859. Da eventyrdigteren som bekendt var flittig dagbogsskriver, kan vi følge ham ret nøjagtigt. Han var i Aarhus, i Silkeborg, på Nørre Vosborg, ved Vesterhavet, på Børglum kloster, i Skagen, Ålborg og Randers. Og på turen fra Randers til Bjerringbro forfatter han Jyllands nationalsang: Jylland mellem tvende have, hvor han giver indtryk fra rejsen, samt priser Jylland og de forandringer der er ved at ske.

Hvilken litteratur udsprang ellers af den store Jyllandsrejse? Vi skal på en rejse med Andersen rundt i Jylland midt i 1800-tallet: Et tidsbillede vil blive tegnet, krydret med forfatterens sjove fortællinger, spændende betragtninger og kuriøse anekdoter samt billeder fra tiden, der danner bagtæppe.

Anne Valbjørn Odgaard er skribent og erfaren foredragsholder. Hun er litteraturhistoriker og selvstændig kulturformidler.

Sted

Odense Friskole

Hjallesevej 2, 5000 Odense C

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.